Wereldkennis om je beter te voelen

Wereldkennis om je beter te voelen

Wat is mesologie

Mesologie vormt een brug tussen reguliere geneeskunde en traditionele geneeswijzen.

Een mesoloog maakt onder ander gebruik van:

  • Ayurveda (Indiase geneeskunde)
  • Traditionele Chinese geneeskunde
  • Orthomoleculaire geneeskunde (vitaminen en mineralen)
  • Fytotherapie (kruiden)
  • Elektrofysiologische diagnostiek (met een apparaat meten we de functie van organen op de acupunctuurpunten op de vingers en tenen. We gebruiken geen naalden).

Hiermee bepalen we de basisconstitutie van een persoon. De basisconstitutie bestaat uit iemands bouw, spijsvertering, levenshouding en manier om met prikkels van buitenaf om te gaan. Ook  gaan we op zoek naar eventuele oorzaken van een disfunctie.

Een systeem in balans met zichzelf, zijn voeding, zijn levensstijl en psyche kan zich aanpassen aan invloeden uit zijn omgeving. Iemand is dan in evenwicht en zit letterlijk en figuurlijk goed in zijn vel. Die balans is voor iedereen anders. Wie niet eet en leeft volgens zijn basisconstitutie, belast zijn systeem met mogelijk chronische klachten tot gevolg.

Na een mesologisch consult weten we meer over uw basisconstitutie en hoe we deze weer zo goed mogelijk in balans kunnen krijgen. Dit is te bereiken met een ander voedingspatroon, aanpassing van levensstijl en met behulp van supplementen, kruiden of homeopathische middelen.

De elementen van mesologie

Traditionele chinese geneeskunde

Ayurveda

Electro fysiologische diagnostiek

Orthomoleculaire geneeskunde

Homeopathie

Voeding

Hoe werk ik?

Wilt u weten hoe een consult verloopt?

RBCZ logo